ms Malay en English
          soalan    hubungi    aduan    petalaman 

Bantuan Sumbangan Awal Makanan Fasa 2 Kepada Mangsa Bencana Penduduk Kampung Seberang Janggut, Sg. Long Yang Terjejas Akibat Jalan/Tanah Runtuh (2)

Bantuan sumbangan makanan Fasa 2 kepada mangsa bencana penduduk Kampung Seberang Janggut, Sg. Long yang terjejas akibat jalan/tanah runtuh oleh YABRs Ketua Jajahan Jeli, En. Mohd Shaifudeen Bin Md Salleh bersama YB ADUN Kuala Balah, Dato' Haji Abdul Hadi Bin Awang Kechil, pada 31 Disember 2023 (Ahad).
 
Turut hadir sama Pegawai-pegawai daripada agensi-agensi dan jabatan yang terlibat bencana, Pegawai-pegawai daripada PTJJ, serta Penggawa-penggawa Daerah terutama Penggawa Daerah Batu Melintang, dan juga Penghulu Sg. Long.
 
Kejadian tersebut bukan sahaja menjejaskan jalan perhubungan ke kampung yang terlibat, tetapi juga turut menjejaskan sumber air tadahan bukit (air tandak) kepada penduduk. Agensi-agensi yang terlibat akan bekerjasama bagi mewujudkan laluan alternatif yang baharu kepada penduduk kampung dalam masa yang terdekat.
 
YABrs. Ketua Jajahan Jeli juga turut ditemubual oleh BERNAMA yang datang membuat liputan berkenaan kejadian jalan/tanah runtuh tersebut.
 
Tarikh Kemaskini : 28 Mei 2024
© Hakcipta Terpelihara (2018) Pejabat Tanah Dan Jajahan Jeli
KELGOV PPST